lauantai 6. kesäkuuta 2009

Eilen tuli ompeluinnostus!

Kun sain Markun päiväunille eilen niin aloin ompelemaan. Kallella ja Veikolla oli kaveri kylässä niin viihtyivät ihan keskenään. Ensin tein nuo asiakkaan tilaamat taskuvaipat ja taittoimut. Vaippoja olin jo aloittanut sen verran, että niissä oli etutarrat ja takakuminauha. Vaipat on Veikkiksen uutta L50 mallia, L:n ja XL:n välimuoto, kapeampi haarasta, yleensä ei kuminauhakujia reisissä, tarrallisena tosi kiva! Näitä tän kokoisia mä olen nyt tehnyt Markulle ja uskon, että nämä sopii vaipattamisen loppuun asti, ellei poika kasva leveyttä suunnattomasti;)
Taittoimuissa on kaks kerrosta hamppujerseytä ja kerros joustofroteeta, tosi hyvä imu tämä, joustofrotee levittää kosteuden siihen hamppuun, eikä tämän lisäksi tarvitse päiväkäytössä kuin ehkä pari krs mikrokuitufroteeta varmistukseksi, jos sitäkään.
Sitten Markun päiväunet vain jatkuivat, niin ompelin neljä sisätäyttöä tulevalle vauvalle. Ja niihin sopivat taittoimut. Nää onnistu mun mielestä tosi hyvin!
Taittoimuissa kahdessa on kaks kerrosta sitä huippua hamppujerseytä ja kerros joustista, kahdessa imussa sitten hamppucollegea kerros ja kerros joustista.
Tekis mieli tehdä näitä vaippoja vielä muutama, taidankin tykätä enemmän tuollaisista pyöristetyistä siivekkeistä ympärisaumuroiduissa vaipoissa.Eilen sitten vielä illalla lasten mentyä nukkumaan kudoin nb-villikset valmiiksi. Niistä ei vielä kuvaa, täytyy langat hoidella ja hieman tuunata housuja. Ei ne villikset kyllä mitenkään erikoiset ole, mutta pakko käyttää noita Patonssien loppuja tuolta, niitä on kerääntynyt paljon, eikä väritkään oo mitenkään erityisen hehkeitä. Jos koristelemalla hieman näyttäis hauskemmilta:)

Ei kommentteja: